Seleccioni el seu idioma

demanar per casar-seAlguna vegada t'has preguntat per l'origen d'aquesta tradició?

És segur que ho has vist en moltes pel·lícules, fins i tot potser t'has trobat de sobte amb aquest "espectacle" al carrer. Un dels membres de la parella posa un genoll a terra i ofereix un anell a l'altre. És la manera més habitual en demanar matrimoni.

T'expliquem els seus possibles orígens: No hi ha acord sobre els orígens d'aquest gest, en no existir registres històrics de l'inici d'aquesta tradició, però hi ha algunes teories que ho poden explicar.

El seu inici es remunta a l'Edat Mitjana quan els súbdits demostraven respecte i fidelitat al senyor feudal i a la noblesa mitjançant una genuflexió o una reverència. Era el protocol habitual a molts rituals i cerimònies, incloses les de tipus romàntic. La cavallerositat i el festeig formal era la versió medieval de les cites d'avui dia. En una època molt jerarquitzada i masculina clavar el genoll davant una dona era un senyal de submissió, l'home prometia la seva servitud eterna i la seva admiració lliurant el seu cor així com prometent fidelitat.

No obstant, els rituals medievals no són l'única explicació possible, la religió també pot jugar un paper important. Moltes religions, com el Cristianisme i l'Islam, acostumen a fer que els seus fidels s'agenollin en oració per expressar respecte al seu Déu i la voluntat de posar-se al seu servei. Per demanar matrimoni, el fet de baixar només un dels genolls podria ser per no igualar o menysprear la reverència a Déu, també relacionat amb el gran pes que tenien les vestidures i armadures de llavors.

agenollar-se com a mostra de respecte

En qualsevol cas, avui en dia, el gest de clavar el genoll representa el lliurament de sentiments i l'oferiment d'amor per a tota l'eternitat. L’anell de compromís és el símbol més representatiu d'aquest gest. Agenollar-se per demanar matrimoni és un costum en moltes cultures relacionat directament amb el romanticisme, tant que en la gran majoria de les ocasions s'inclou gairebé automàticament, i quan es comparteix la notícia del nou compromís sol sorgir la pregunta sobre si "va clavar el genoll"...

Com continua aquesta tradició? Si s'accepta la petició, la norma no escrita marca que el sol·licitant demani oficialment la mà als pares de l'altra part, que és en realitat la cerimònia de “demanar la mà”. Tot i que ja no és un requisit per a que el casament es dugui a terme, a moltes parelles els agrada seguir endavant amb aquest costum. Si estàs pensant en demanar matrimoni però no saps si ja és el moment, et recomanem llegir aquest post sobre els aspectes que cal valorar abans de fer la gran pregunta.

diverses peticions de mà

Tant a la nostra web com a la nostra botiga física -destinada únicament a les joies per a compromís i les aliances de casament- et mostrem un amplíssim assortiment d'anells adequats per a una petició de matrimoni elaborats amb or, platí, carboni, titani, acer, tàntal, zirconi, plata, etc.

Veure els models, amb els seus preus i característiques

Gràcies per visitar-nos. Per a qualsevol consulta addicional pots comptar amb el nostre equip.

contactar

No saps amb seguretat la talla del dit? Podem enviar-te el nostre mesurador reutilitzable, no et preocupis.
No has trobat resposta als teus dubtes? Envia'ns un missatge de WhatsApp i et respondrem ràpid.
Et caldria fer una comanda urgent? Demana'ns-ho i et garantim que estarà a les teves mans en la data acordada.
Un moment...

Utilitzem cookies al nostre lloc web. Algunes són essencials per al funcionament del lloc, mentre que altres ens ajuden a millorar el lloc web i la teva experiència com a usuari. Pots decidir si vols permetre l'ús de les cookies, però si les rebutges pot ser que no puguis fer servir totes les funcionalitats del lloc web.